måndag 5 december 2011

Närodlat


Här på Solkusten växer - hör och häpna - avocadon! Eftersom det är en kräsen frukt som inte tål frost, växer den enbart i subtropiska och tropiska klimat - och är därför ytterst sällsynt i Europa. Ett normalt avokadoträd ger omkring 120 frukter per år, och avocadon har på senare tid blivit upptäckt för sin näringsrikedom. Förutom att den innehåller proteiner, vitaminer och mineraler (nästan som en hel måltid) har den dessutom visat sig väldigt hälsosam eftersom den motverkar högt kolesterol. Som bonus har den även en viktminskande effekt:-)

Recept på tropisk sallad från Spanien

"Ensalada Tropical" originates from the south of Spain, in the provinces of Granada and Malaga. The Costa Tropical in Granada is a coastal valley and micro climate, where wonderful tropical fruits and vegetables grow year-round. The mixture of fruit, cheese and fish is very unusual, but creates a delicious and tantalizing taste for a side dish. When making this dish for dessert, leave out the salmon and anchovies.

Prep Time: 20 minutes

Total Time: 20 minutes

Ingredients:
•1 mango
•1 kiwi
•1 avocado
•3 anchovies, rinsed if canned
•1 apple
•2 slices of smoked salmon
•1 piece of fresh, soft cheese, like Mozarrella, about 1/2 cup
•miel de caña (Sugar Cane Honey) *
•1/2 cup olive oil
•1/4 cup vinegar
•salt to taste
•Spanish sweet paprika or cinnamon for decoration

Preparation:


* If you are not able to find sugar cane honey in a specialty grocery store in your area, substitute a good quality, unflavored honey.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar